Jak przekonać dzieci do jedzenia warzyw?

Zielona kuchnia

 

Wyobraź sobie, że przyrządzasz pyszny, czekoladowy tort, który możesz jeść bez wyrzutów sumienia raz w tygodniu, a dając go dziecku na deser dodatkowo przemycasz potężną dawkę wapnia. Jak to możliwe? A jeśli powiem ci, że w tym torcie jest… szpinak, którego smaku nie wyczuje nawet największy wróg tego liściastego warzywa?

Jessica Nadel, matka dwójki dzieci i autorka wegańskiego bloga Cupcakes and Kale metodą prób i błędów odkrywała niebanalne i zachwycające sposoby na to, by w daniach podawanych swojej rodzinie przemycić jak najwięcej super zdrowej zieleniny w każdej postaci. Jej blog zyskiwał coraz więcej czytelników, a dania, które przyrządzała podbiły niejedno podniebienie.

Teraz i Ty masz okazję przekonać się, jak w interesujący sposób podać jarmuż, szpinak, brokuły, fasolkę szparagową, awokado, cukinię czy liście buraka. Wystarczy jeden rzut oka na piękne fotografie apetycznie wyglądających sałatek, zapiekanek, zupę czy ciast, by największy przeciwnik zdrowego jedzenia poczuł jak jego ślinianki pracują.

Na zachętę przedstawiamy ci dziś przepis na Brownies z tajemnego składnika, jakim jest szpinak 🙂

A przepis jest tak prosty, że postanowiliśmy go… narysować. Teraz wystarczy, ze wydrukujesz sobie to zdjęcie, umieścisz na lodówce i zawsze będziesz zmieć pod ręką instrukcję przygotowania super zdrowego czekoladowego ciasta. Smacznego!

Zielona kuchnia

 

Jeśli chcecie poznać inne wyjątkowe przepisy na potrawy z zielonych warzyw, zapraszamy do naszej księgarni internetowej po książkę Zielona kuchnia 24/7.

Zielona kuchnia

 

Czytaj Więcej

Leave a Reply

*